MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

"Wybieram marzenia - nie uzależnienia" - wręczenie nagród w konkursie plastycznym

NOWE
"Wybieram marzenia - nie uzależnienia" - wręczenie nagród w konkursie plastycznym

31 edycja Emdekolady już w poniedziałek, 17 czerwca przy PMDKiS w Wieluniu

31 edycja Emdekolady już w poniedziałek, 17 czerwca przy PMDKiS w Wieluniu

Polecamy

Ta kreacja przykuwa oko. Oto sukienka, która musi się znaleźć w twojej szafie

Ta kreacja przykuwa oko. Oto sukienka, która musi się znaleźć w twojej szafie

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie mazowieckim

Plebiscyt MISTRZOWIE MOTORYZACJI. Znamy najlepszych w województwie mazowieckim

Wydarzenie Perspektywy Women in Tech Summit 2024 zainaugurowane przez Barbarę Nowacką

Wydarzenie Perspektywy Women in Tech Summit 2024 zainaugurowane przez Barbarę Nowacką